Real Madrid slavio, Džanan Musa opet briljirao

Prijateljski meč

Real Madrid slavio, Džanan Musa opet briljirao

E. Škorić

Real Madrid je odigrao drugu prijateljsku utakmicu i upisao novu pobjedu.

Košakaši Reala su u nedjelju pobijedili Unicaju u Malagi sa 98:91 i to je bio prvi nastup Džanana Muse za kraljevski klub u koji je došao ovog ljeta. Odigrao je maestralnu partiju i ubacio 30 poena.

Musa je ponovo odigrao vrhunski meč. Isitna, ovaj put je bio manje efikasan, ubacio je 19 poena, ali i tako je uz Tavaresa, koji je također ubacio 19, bio najefikasniji u pobjedi Reala nad Žalgirisom rezultatom 89:81. Sergio Rodriguez je bio još jedini dvocifren u timu Reala sa 16 poena.

Musa je na parketu proveo 32 minute i imao je 66,7 posto šut za dva (6/9), dok je u šutu za tir bio na 33,3 posto (1/3).S linije slobodnih bacanja je gađao četiri od pet. Imao je i tri asistencije.

U sastavu Žalgirisa Keenan Evans je ubacio 16 poena, Tomas Dimsa 17, a 11 Rolands Smits.

Podsjetimo da je Musa sredinom jula ove godine potpisao ugovor s Realom do ljeta 2024. godine.

Prošlu sezonu proveo je u Rio Breoganu te bio najbolji strijelac i MVP španske lige. Fenomenalna sezona u kojoj je prosječno postizao 20.1 poen rezultirala je transferom u jedan od najvećih evropskih klubova i aktualnog viceprvaka Eurolige.

Ima i NBA iskustvo igrajući za Brooklyn Netse i Detroit Pistonse, a još kao 15-godišnjak je bio član zagrebačke Cedevite gdje je i počeo da gradi svoj košarkaški put.

Briljirao je i nedavno na Eurobasketu u dresu BiH, no nažalost malo je nedostajalo da priredimo senzaciju i da se plasiramo u osminu finala.

Podsjećanja radi, Zmajevi su pobijedili Mađarsku i Sloveniju, ali poraženi su od Njemačke, Francuske i Litvanije. Tri od nabrojanih selekcija igraju u četvrtfinalu, od čega je jedna u polufinalu (Njemačka), dok Slovenija i Francuska sutra imaju priliku da joj se pridruže.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Malo se opustio. Morao je ovdje utrpati 25+ ali dobro je i ovako. Nek se malo cuva za prvenstvo.
4 1
PodvarakANeKupus
Idemo Musaaaaaaa
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi