Košarkaš Kingsa uvrijeđen ponudom od 90 miliona dolara: Osjećam da vrijedim više od toga...

Buddy Hield sasvim iskren

Košarkaš Kingsa uvrijeđen ponudom od 90 miliona dolara: Osjećam da vrijedim više od toga...

M. Šljivak

Ekipa Sacramento Kingsa ponudila je svom košarkašu Buddyju Hieldu novi četverogodišnji ugovor vrijedan 90 miliona dolara.

Međutim, šuter tima iz glavnog grada Kalifornije ne želi ovu ponudu da prihvati. Želi više novca, a ugovor od 90 miliona dolara smatra uvredom.

"Ovu ponudu vidim kao uvredu", hladno je izgovorio Hield, te je nastavio:

"Osjećam da vrijedim više od toga. Ako mi već govorite da želite graditi tim oko mene, to i pokažite. Djela govore više od riječi, a ako samo pričate, a nište ne pokazujete, to neću poštivati", dodao je.

Istakao je Hield ikako sebe vidi u Sacramentu, ali da je sve do rukovodstva kluba.

"Volim igrati za ovaj tim, želim biti ovdje jer je ovo moj dom. Pokušavam kupiti kuću, ali sve je stalo jer ne znam da li me zaista žele", rekao je Hield.

Ovaj košarkaš želi ugovor od minimalno 110 miliona dolara za četiri godine, a vidjet ćemo hoće li mu tim ponuditi ovaj novac.

Hield koji je 2016. godine izabran kao šesti pik NBA drafta prošle sezone je igrao jako dobro i ubacivao je 20.7 poena po meču.

Prije Sacramenta igrao je još za New Orleans, ali je pravu šansu dobio trejdom u Kingse.

Top Komentari

DobarDan
Kakav bezobrazluk prema ovakvom igracu tctctc Najpametnije mu je da dodje u Bosnu.. sad kad ukinu neke poreze i uz redovnu platu.. ma Bog da ga vidi..
4 0
Kiss
Al se ljudima hoće a meni kad dignu satnicu jednom u godini ja zadovoljan
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi