Košarkaši Iskre u infarkt završnici bolji od Turbine

A-1 liga naše zemlje

Košarkaši Iskre u infarkt završnici bolji od Turbine

S. Mlaćo

Košarkaši Iskre iz Bugojna u nedjelju su u dvorani KSC-a upisali svoju prvu pobjedu u novoj sezoni A-1 lige naše zemlje. Bugojanci su u duelu 2.kola  u infarkt završnici savladali Turbinu iz Jablanice sa  79:77.

Prva četvrtina pripala je gostima rezultatom 17:11, ali su se domaći uspjeli vratiti u igru te slaviti drugu sa 23:21, a treću sa 28:17. Do samog kraja bilo je veoma neizvjesno, a desetak sekundi prije kraja gosti su imali napad za pobjedu.

Nisu se najbolje snašli, što su iskoristili domaći i par sekundi prije kraja zahvaljući poenima Fahrudina Manjgafića, inače člana KK Spars Sarajevo, došli do prve pobjede.

Upravo je Manjgafić uz Elvira Seferovića bio najefikasniji igrača Bugojanaca sa 18 postignutih poena, dok su Nikola Spasov i Aldin Pandžo dodali po 13.

Kod Turbine najefikasniji je bio Maidin Galešić sa 24 poena, a samo tri manje dodao je Mijo Babić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi