Košarkaši kreću sa pripremama

Pred utakmice sa Rusijom i Francuskom

Košarkaši kreću sa pripremama

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine od danas službeno počinje pripreme za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Naša selekcija kvalifikacije započinje duelima sa Rusijom i Francuskom, a košarkaši na koje selektor Duško Vujošević računa, polako se okupljaju u Sarajevu.

Vujošević za ove akcije računa na 16 košarkaša. Na okupljanju su se pojavili igrači iz bh. klubova Adi Zahiragić, Almir Hasandić, Nedžad Muratović i Markus Lončar, a od stranaca stigli su Sani Čampara, Aleksandar Lazić i Edin Atić.

Danas i sutra se očekuje dolazak i preostalih košarkaša koji će imati malo vremena da se spreme za zaista teške utakmice koje nas očekuju.

Prvi susret bh. tim igra 24. novembra u Skenderiji protiv Rusije, a tri dana kasnije gostujemo u Francuskoj.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Vujošević je za ove akcije pozvao sljedeće igrače:

Amar Gegić (Bayern), Nemanja Gordić (Budućnost), Sani Čampara (MoraBanc Andorra), Adi Zahiragić (Kakanj), Džanan Musa (Cedevita), Edin Atić (AEK), Almir Hasandić (Sloboda), Adin Vrabac (Iberostar Tenerife), Aleksandar Lazić (Mega Bemax), Nedžad Muratović (Sloboda), Milan Milošević (Promitheas Patra), Obrad Tomić (Partizan), Elmedin Kikanović (Monaco), Markus Lončar (Široki), Andrija Stipanović (Cedevita), Emir Sulejmanović (Montekit Fuenlabrada).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi