Košarkaši Milwaukee Bucksa odbijaju igrati meč protiv Orlando Magica

Protest zbog dešavanja u Americi

Košarkaši Milwaukee Bucksa odbijaju igrati meč protiv Orlando Magica

E. Čaušević

Američki mediji objavili su večeras da su košarkaši Milwaukee Bucksa odbili izaći na parket u petom meču doigravanja serije protiv Orlando Magica.

ESPN-ovi novinari koji pomno prate dešavanja u NBA ligi Adriaj Wojnarowski i Shams Charania objavili su da su košarkaši Bucksa iz protesta odbili večeras da igraju protiv Magica.

Naime, većina NBA košarkaša je ljuto nakon još jednog napada policije na Afroamerikanca koji se desio prije nekoliko dana i to taman kada se smirio protest pod nazivom "Black Lives Matter".

Američki mediji pišu da Bucksi iz protesta večeras ne žele da igraju niti izlaze na parket. Predstavnici NBA lige pregovaraju s Bucksima i uskoro se očekuje konačna odluka oko toga da li će se meč igrati.

Treba dodati da Milwaukee u ovoj seriji vodi sa 3:1 protiv Orlanda.

[twitter]https://twitter.com/TaylorRooks/status/1298713355448803330[/twitter]

Promo

Top Komentari

Korektor
Novinari ovog portala ne prate sport.
3 0
Alen23
Orlando vodi? ? hahahah gasi stranicu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi