Košarkaši Proma na krilima sjajnog Mustafice nakon produžetaka savladali Čelik
Mladi Anes Podojak odigrao je sjajnu utakmicu, ali nedovoljno da bi njegov tim slavio večeras i pretekao Promo, koji je zadržao lidersku poziciju na tabeli

Derbi 18.kola A1 lige

Košarkaši Proma na krilima sjajnog Mustafice nakon produžetaka savladali Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i Proma iz Donjeg Vakufa večeras su u zeničkoj Areni u derbiju 18.kola A1 lige odigrali sjajnu utakmicu, koju su na kraju nakon produžetaka u svoju korist riješili gosti iz Donjeg Vakufa rezultatom 91:95.

Večerašnji meč bio je poslastica za više od 1000 gledalaca u zeničkoj Areni, od kojih je oko 300 bilo iz Donjeg Vakufa, koji su tokom čitavog meča navijali za svoje ljubimce.
Već u prvoj četvrtini gosti su pokazali zašto su lideri na tabeli, Mustafica i Kasun od početka su stvarali velike probleme za domaću ekipu.


Nakon prvog perioda rezultat je bio 18:26 za Promo. U drugoj četvrtini sjajna igra domaće ekipe, Podojak, Avdibegović i Dragolj sjajno su igrali kako u odbrani tako i u napadu, te su okrenuli rezultat u korist Čelika. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 49:43 za ekipu Čelika.

U trećoj četvrtini ponovo gosti igraju sjajno, Mustafica je bio nezadrživ za domaćine, pogađao je iz svih pozicija, te su gosti nakon trećeg perioda ponovo bili u vodstvu 63:69.
U posljednjih 10. minuta utakmice Promo je ušao sa šest poena razlike na svome kontu, gosti su igrali mirno do pred sami kraj utakmice, kada ponovo najstariji, ali i najbolji igrač Čelika, Armin Avdibegović uz pomoć Anesa Podojka vraća Čelik u život. Na dvije sekunde prije kraja utakmice pri vodstvu gostiju od 82:85 Kerim Dragolj pogađa trojku, te Čeliku donosi produžetak uz veliku erupciju na tribinama.

U produžetak su Zeničani ušli dosta opušteno, Promo je to iskoristio preko iskusnog Peljte i nezadrživog Mustafice, te rutinski priveli utakmicu u svoju korist. Na kraju sjajne utakmice i derbija 18. kola A1 lige bilo je konačnih 91: 95 (18:26, 31:17,14:26, 22:16, 6:10) za ekipu Proma.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Kada su u pitanju najbolji pojedinci utakmice, Nedim Mustafica odigrao je fenomenalnu utakmicu s 35 poena i 14 skokova, Damir Kasun je dodao 16, dok je Dinko Peljto ubacio 11 poena. U redovima Čelika, Armin Avdibegović je ubacio 23, Anes Pododaj dodao je 18, dok je Kerim Dragolj ubacio 17 poena uz 12 skokova.

Promu je današnja pobjeda bila 13 u sezoni uz pet poraza drže prvo mjesto na tabeli. Čelik je na omjeru od 11 pobjeda i sedam poraza, te su na četvrtoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi