Košarkaši Slobode savladali ekipu Horsensa iz Danske

Prijateljski susret

Košarkaši Slobode savladali ekipu Horsensa iz Danske

E. Dindić

Večeras su košarkaši Slobode odigrali svoj drugi prijateljski susret u okviru priprema za novu sezonu. Protivnik je bio viceprvak Danske ekipe Horsensa. U jednom zanimljivom susretu slavili su domaći košarkaši rezultatom 74:72 (39:29). 

U prvom periodu domaći košarkaši igraju jako dobru odbranu i osvajaju ovaj period rezultatom 19:14. I drugi period  košarkaši Slobode  rješavaju u svoju korist rezultatom 20:15.Nakon 20. minuta igre rezultat na semaforu je glasio 39:29 u korist domaće ekipe. 

Treći period počinje slično kao i prva dva, gosti iz Danske se ne predaju, dok izabranici Velimira Gašića ne dopuštaju preokret. I ovaj period Sloboda osvaja rezultatom 20:19. Nakon 30. minuta igre na semaforu je stajao rezultat 59:48 u korist domaći košarkaša. 

Četvrti period kada su svi očekivali sigurnu pobjedu Slobode prava drama na parketu. Gosti igraju sjajnu odbranu, a domaći košarkaši jednostavno ne uspijevaju naći put do koša. Na minut do kraja gosti iz Danske izjednačavaju rezultat na 70:70, Latifagić u idućem napadu pogađa trojku za 73:70, gosti uzvraćaju sa dva poena, pa onda Latifagić ponovo pogađa jedno od dva bacanja.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Gosti iz Danske posljednji napad ne koriste i Sloboda na kraju upisuje drugu pobjedu u pripremnim susretima rezultatom 74:72. 

Slobodu je predvodio Almir Hasandić sa 14 poena, dok je Nikola Silađi dodao 13. Bolji od ostalih kod ekipe Horsensa bio je Benzon sa 16 poena dok je Vedran Borovčanin dodao 10 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi