Košarkaši Studenta ubjedljivi protiv Slobode

Utakmica 21. kola Lige 12

Košarkaši Studenta ubjedljivi protiv Slobode

E. Čaušević

Košarkaši Studenta savladali su na domaćem parketu tuzlansku Slobodu (87:74) u okviru 21. kola Lige 12.

Student je na svom parketu stigao do bitne pobjede protiv Slobode, a na kraju su domaći slavili sa 13 poena razlike. Domaći su prvu dionicu utakmice dobili sa četiri poena razlike (19:15), ali se na poluvrijeme otišlo sa prednošću Slobode (38:36).

Ipak, u trećoj četvrtini Student je riješio pitanje pobjednika u ovom meču. Domaći su Slobodi uspjeli ubaciti čak 31 poena, dok su gosti postigli samo 12 poena. U zadnjoj dionici gosti su bili bolji sa 24:20, ali to nije utjecalo na krajnji rezultat utakmice.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Rizvić sa 33 poena, dok je 17 dodao Sejfić. Kod ekipe Slobode istakao se Sekulović sa 33 poena, a 14 je ubacio Hasandić.

Liga 12, 21. kolo:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Student - OKK Sloboda 87:74

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi