Košarkaši Zrinjskog novi šampioni Bosne i Hercegovine!

Skinuli Igokeu sa trona

Košarkaši Zrinjskog novi šampioni Bosne i Hercegovine!

Košarkaši Zrinjskog postali su novi šampioni Bosne i Hercegovine. Oni su večeras u Laktašima porazili Igokeu sa 77:73 i na taj način slavili u finalnoj seriji 3:1. 

Igokea je igrala na domaćem terenu i bila je svakako blagi favorit. Utakmicu su domaći nešto bolje otvorili i držali su minimalnu prednost nakon prve dionice. U drugom periodu to je bilo još bolje pa su na odmor otišli sa pet poena prednosti iako je ta prednost bila i nešto veća.

Ipak, Zrinjski je u nastavku meča pokazao zašto je regulani dio sezone završio na prvom mjestu i uspio da da okrene rezultat u svoju korist. Krajem treće četvrtine i skoro čitavim tokom četvrte igralo se koš za koš i bilo je jasno da ćemo gledati neizvjesnu završnicu što se na kraju i desilo.

Na kraju je mostarska ekipa bolje odradila sami finiš utakmice i slavila je pobjedu kojom je došla do prednosti 3:1 u finalnoj seriji i postala šampion Bosne i Hercegovine.

Do trijumfa je goste iz Mostara vodio sjajni Sokolović sa 21 poenom, dok je Ramljak dodao 19 uz možda i ključnu trojku za pobjedu. Kod domaćih Artis i Rikić su imali po 14 ubačaja.

Prvenstvo BiH, finale:

Dvorana: SD Nenad Baštinac (Laktaši)

Gledalaca:1.000

Sudije: Ernad Karović, Haris Bijedić, Dragan Porobić

Pet ličnih grešaka: -

Igokea - Zrinjski 73:77 (19:18, 19:15, 21:24, 14:20)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

IGOKEA: Rikić 14, Gajić 2, Milošević 9, Ilić 8, Artis 15, Radivojević 9, Ljubičić 5, Jevtović 11, Glogovac, Janković, Nikolić,  Ponjarić.

ZRINJSKI: Ramljak 19, Miličević 8, Sokolović 21, Brummitt 4, Smajlagić 13, Šamadan 2, Igrutinović 10, Princ, Golemac, Petrić, Ljujić, Kuzman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti