Košarkašice BiH saznale protivnice na Svjetskom prvenstvu

Održan je žrijeb

Košarkašice BiH saznale protivnice na Svjetskom prvenstvu

A. Čaušević

U Sydneyu je održan žrijeb Svjetskog prvenstva za žene. 

Na turniru najboljih reprezentacija današnjice nastupit će i reprezentacija Bosne i Hercegovine što će našem nacionalnom timu biti premijerno izdanje.

U žrijebu je učestvovalo 11 reprezntacija, dok će FIBA naknadno odlučiti ko će biti 12. učesnik nakon izbacivanja Rusije uslijed invazije ruske vojske na Ukrajinu.

Uoči žrijeba košarkaške Zmajice su se našle u drugoj jakosnoj skupini. Voljom žrijeba je odlučeno da grupe izgledaju ovako:

Grupa A: Belgija, USA, Kina, Južna Koreja, Bosna i Hercegovina, TBD (bit će odlučeno)

Grupa B: Australija, Kanada, Francuska, Japan, Srbija, Nigerija.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

U drugu fazu takmičenja, tačnije četvrtfinale plasirat će se po četiri prvoplasirane ekipe iz obje grupe nakon čega slijedi klasična nokaut faza.

Svjetsko prvenstvo u košarci za žene održat će se od 22. septembra do 1. oktobra.

Promo

Top Komentari

Mackintosh
Ispadamo u skupini. Od Amerike 40 razlike, od Kine 20, od Koreje 10...
2 26
Smuk
USA i Khins 1 i 2, mi se borimo za 3 mjesto realno.
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi