Bh. košarkašice zabilježile skok na FIBA ranking listi

Nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo

Bh. košarkašice zabilježile skok na FIBA ranking listi

Haris Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je trijumfom protiv aktuelnog olimpijskog viceprvaka selekcije Japana izborila historijski plasman na Mundobasket.

Nakon sjajnog nastupa na turniru u Osaki, naša selekcija je zabilježila i skok na novoj FIBA ranking listi.

Naše Zmajice sada se nalaze na 26. mjestu, nakon što su dugo bile jednu poziciju ispod i pored sjajnih rezultata koje su ostvarivale u zadnje vrijeme.

Prva na rang-listi i dalje je, očekivano, selekcija Sjedinjenih Američkih Država, slijede Španija, Australija, Kanada i Belgija, koja je zamijenila Francusku na petom mjestu. Sedma je Kina, osmi Japan, deveta Turska, a top 10 zaključuje Srbija.

Podsjetimo, naša selekcije će protivnike na Svjetskom prvenstvu saznati 3. marta, kada je zakazan žrijeb u Sydneyu.

Top Komentari

thekupus
skok? pomjeranje jedno mjesto nazivate skokom?
5 9
Toniche
Ma ova ljestvica je debilizam.. Ako BiH nije u trenutno u top 10-15 onda ne znam. Hrvat sam i Hrvatska je realno na 29. mjestu i to je ok. Ali Bosna je zadnjih godinu dana TOP 8 tako da je smjesno da nije u ukupnih TOP 15 recimo.. BiH ima najbolju košarkašicu na svijetu i ima još par vrhunskih košarkašica i mogu pobjediti bilo koga.. Ameriku mozda ne ali sve druge mogu.. Naravno i izgube glupe utakmice ali sa svakim se mogu potuci i ova ljestvica je blago receno glupa..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi