Košarkašice Čelika spremne za odbranu trofeja

Zenica za vikend domaćin završnici Kupa

Košarkašice Čelika spremne za odbranu trofeja

Dino Kurbegović

Zenica će predstojećeg vikenda biti domaćin završnice Kup-a za košarkašice. U Areni će nastupiti četiri ekipe Čelik, Mladi Krajišnik, Play Off i ekipa Orlovi.

Parovi polufinala su u subotu Play Off-Orlovi i Čelik-Mladi Krajišnik, finale je planirano za nedjelju od 18 sati u zeničkoj Areni.

Trofej Kupa osvojen prošle sezone u Tuzli pobjedom nad domaćim Jedinstvom branit će košarkašice Čelika. One su ujedno i prvi favoriti ove završnice, budući da igraju na domaćem terenu, a zadržali su i sve igračice, koje su nastupale u Regionalnoj ligi.

Zeničanke se nadaju da će prvo u subotu savladati Mladi Krajišnik, a onda u nedjelju najvjerojatnije protiv sarajevskog Plax Offa pokazati ko je broj jedan kada je u pitanju ovaj sport u našoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Trener Slobodan Kecman nema problema s povredama igračica, tako da će domaća ekipa nastupiti u najjačem sastavu. Očekuje se da će ovu završnicu pratiti i veliki broj gledatelja, budući da od završetka Regionalne lige nije bilo utakmica ženske košarke u Areni. Imena poput Tamare Kapor, Nataše Popović, Aide Kalušić, Nikoline Džebo, Nikoline Babić, te sestara Anđele i Nikoline Delić garantuju dobru žensku košarku ovog vikenda u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi