Košarkašice  Jedinstva  bez mnogo problema do novih bodova protiv Igmana

6. kolo Premijer lige BiH za košarkašice

Košarkašice Jedinstva bez mnogo problema do novih bodova protiv Igmana

E. Dindić, foto: E. Dindić

U 6. kolu košarkaškog Prvenstva BiH za žene Jedinstvo Dženex je bez mnogo muke ostvarilo pobjedu nad Igmanom. Na kraju, semafor je pokazao 92:64 za domaći sastav.

Jedinstvo je već u prvoj četvrtini ostvarilo nedostižnu prednost od 35:15, te je bilo jasno u kojem smjeru ide ovaj susret. Igman koji je u Mejdan stigao sa tek sedam košarkašica nije mogao izbjeći ubjedljiv poraz.

U redovima domaćeg sastava najefikasnije su bile Bhrea Chanel Griffin sa 35 i Jamsha De Shenia Mosley sa 23 postignuta poena. Igman je po broju poena predvodila Marijana Šehovac (31).

Jedinstvo Dženex – Igman 92:64

Mala dvorana Mejdan. Rezultat po četvrtinama: 35:15, 19:21, 17:11, 21:17.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Jedinstvo Dženex: Griffin 35, Jurčenko 2, Dž. Dedić 6, Bučuk 6, Mosley 23, Feukić 12, Smajić, L. Dedić, Kamerić 4, Brčina, Razić 4, Salihović. Trener: Mirza Oštraković.

Igman: Mujović 13, Popović 6, Porović 6, Šehovac 31, Kovač 4, Zirojević 4, Valjevčić. Trener: Zoran Šehovac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi