Košarkašice Jedinstva slavile u gostima protiv Željezničara

Liga 11, 4. kolo

Košarkašice Jedinstva slavile u gostima protiv Željezničara

Edmir Škorić

Košarkašice tuzlanskog Jedinstva odnijele su čitav plijen iz Sarajeva. Slavile su gošće sa 74:65 protiv domaćeg Željezničara u utakmici četvrtog kola Lige 11.

Jedinstvo je u Sarajevu stiglo do treće pobjede, dok je Sarajkama ovo bio drugi poraz. Nakon prve dionice rezultat je glasio 19:19, ali u drugoj četvrtini gošće su bolje, pa na odmor odlaze sa šest poena prednosti.

U trećoj četvrtini domaćin dominira, te u istoj postiže 21 poen, dok je Jedinstov ubacilo svega 12 poena. Potpuni preokret u posljednjih deset minuta. Jedinstvo je dobilo posljednju dionicu s 22:10.

Najefikasnija kod Tuzlanki bila je Anela Alagić sa 23 poena i šest skokova. Melisa Brčaninović je ubacila 13 uz 9 skokova i 4 asistencije. Valentina Galušić je ubacila 10 uz 2 skoka. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kod Željezničara Irma Kaljo je ubacila 18 poena uz 7 skokova i 6 asistencija. Pratila ju je donekle Jelena Stošić sa 16 poena i 13 skokova. 

U drugom večeras odigranom meču Lige 11 Banovićanke su slavile u gostima kod Slobode.  Dijana Lukić je ubacila 26 poena, Vesna Lukić 23 poena. U redovima domaćih Ljiljana Božičković je ubacila 25 poena uz 21 skok.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.