Košarkašice Seattle Storma odbit će poziv u Bijelu kuću

Sue Bird kategorički tvrdi da ona i njen tim neće posjetiti Trumpa

Košarkašice Seattle Storma odbit će poziv u Bijelu kuću

Teme:

U američkoj tradiciji je zapisano da timovi koji osvajaju naslove na nacionalnoj razini u bilo kojem sportu odlaze na prijem u Bijelu kuću kod aktualnog američkog predsjednika. No otkad tamo stanuje Donald Trump stvari su se malo promijenile.

Nedavno su i Le Bron James i Steph Curry javno rekli kako će u slučaju osvajanja naslova oni i njihovi timovi bojkotirati odlazak u posjet Bijeloj kući.

No ni sam Trump koji je jako ativan na društvenim mrežama nije ostao dužan ovom dvojcu pa im je odgovorio kako ih nije ni namjeravao zvati. Kasnije Trump nije pozvao ni osvajače NFL prstena Philadelphia Eaglese i očito dok je on na poziciji američkog predsjednika da će neke tradicije biti narušene.

Osvajačice nedavnog WNBA prvenstva, djevojke iz Seattle Storma također idu tim putem, a najglasnija među njima bila je organizatorica igre Sue Bird koja je izjavila:

"Mislim da nema smisla ni razgovarati o odlasku u Bijelu kuću. Vidite šta se događa u zadnje vrijeme, šta se događalo sa Stephom i Le Bronom. Sve vidimo i sve pratimo, tako da odlazak tamo za nas u ovom trenutku nije opcija. Službeni poziv nije ni stigao, ali ako do njega dođe, naš odgovor bit će jasan" - oštra je bila Sue Bird.

Posljednji službeni poziv koji je uputila Bijekla kuća bio je onaj za NHL prvake Washington Capitalse koji su u finalu doigravanja svladali Vegas Golden Knightse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi