Nurkić i Musa su imali poruku nakon teškog poraz od Poljske: "Uz sve naše mane..."

Slijedi nam meč sa Mađarskom

Nurkić i Musa su imali poruku nakon teškog poraz od Poljske: "Uz sve naše mane..."

Samir Mlaćo

Košarkaška reprezentacija naše zemlje sinoć je doživjela težak poraz od selekcije Poljske.

Bilo je 85:76 u meču 2. kola pretkvalifikacija za Olimpijske igre, te nama slijedi posljednji meč sa Mađarskom.

Ostaje nam sada da se nadamo pobjedi nad Mađarskom i da će nam u prilog ići i rezultat sa meča Poljske i Portugala, kako bismo prošli u polufinale kvalifikacija za OI u Parizu.

U našem taboru razočarenje nakon sinoćnje partije, a oglasili su se i Jusuf Nurkić, te Džanan Musa, svakako dvije najveće zvijezde.

Oglasi

"Bez kalkulacija uz sve naše mane ništa izgubljeno nije, idemo dobiti sljedeću i izboriti prolaz dalje", napisao je Nurkić na svom zvaničnom profilu.

Bez kalkulacija uz sve naše mane ništa izgubljeno nije idemo dobit sledecu i prolaz dalje.

Posted by Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 on Monday, August 14, 2023

"Sad najjače. Nema odustanja od plana braćo", napisao je Musa uz zajedničku fotografiju cijelog tima.

Sinoć se oglasio i naš selektor Adis Bećiragić.

"Mi smo večeras imali tešku utakmicu protiv Poljske. Izuzetno smo loše igrali u napadu. To nas je dovelo u paniku gdje nismo mogli da podnesemo pritisak koji su Poljaci napravili na nas. Šutirali smo katastrofalno od kojih je 80% bilo šuteva na kojima smo bili sami.

Oglasi

Onda smo ulazili u komplikovane akcije. Pravili smo određene greške u odbrani koje su apsolutno protiv naše koncepcije igranja. Čestitam Poljacima, svaka vrsta matematike sada igra. Sve ekipe moraju biti maksimalno koncentrisane. Nadam se da će Poljaci i Portugalci odigrati fer. Nadam se da ćemo u finalu igrati sa Poljacima", rekao je selektor naše reprezentacije Adis Bećiragić.

Pontika je sa 22 poena i 9 skokova bio najefikasniji kod Poljske, a sjajan meč odigrao je i Sokolowski koji je ubacio također 22 poena.

U našim redovima Jusuf Nurkić je imao 17 poena i 8 skokova, Aleksandar Lazić je ubacio 15, Džanan Musa 13 poena i oni su jedini bili s dvocifrenim učinkom na kraju.

Poljska - BiH 85:76 (27:19, 23:18, 20:18, 15:21)

Poljska: Balcerowski 8, Pluta 8, Pontika 22, Sokolowski 22, Zolnierewicz, Garbacz 2, Groselle 2, Michalak 5, Miličić 3, Niziol, Witlinski, Zyskowski 13.

BiH: Alibegović 8, Gegić 2, Kamenjaš 3, Lazić 15, Vrabac, Atić 7, Delalić, Garza 5, Halilović 3, Musa 13, Nurkić 17, Zahiragić.

Top Komentari

staimaba
Stvarno šteta, po individualnoj igračkoj snazi, bosanski tim je nadmašio poljski, ali te snage nisu došle do izražaja jučer. Po mom mišljenju, to je bilo prije svega zbog loše odabrane taktike od strane trenera. Taktika je bila previše očigledna i Poljaci su je vrlo dobro presjekli. Ovom timu je potreban trener sa više stručnosti.
2 0
Ende
Trener nam je smijesan
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti