Bh. košarkaši trenirali u Skenderiji, legendarni trener ušao u dvoranu i ponosno gledao svog učenika
Foto: KSBiH

Dao podršku Bećiragiću i ekipi

Bh. košarkaši trenirali u Skenderiji, legendarni trener ušao u dvoranu i ponosno gledao svog učenika

Endin Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine punom parom sprema se za učešće na pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Naši košarkaši večeras su odradili novi trening, a na tribinama je bilo i veliko ime bh. košarke Bogdan Tanjević.

Bh. košarkaši okupili su se prije nekoliko sedmica na Vlašiću gdje su odradili prvi dio priprema, a nedavno su se ekipi priključili Jusuf Nurkić i Džanan Musa.

Naša ekipa će u Sarajevu boraviti do petka kada je planiran put za Poljsku gdje će biti odigran ovaj turnir.

Izabranici Adisa Bećiragića večeras su u Skenderiji odradili još jedan trening, a na tribinama je bilo i veliko ime bh. košarke Bogdan Tanjević koji je stigao kako bi pružio podršku stručnom štabu i košarkašima pred turnir u Poljskoj.

Može biti slika sljedećeg: 3 ljudi

Legendarni trener imao je prilku da na sceni vidi svog učenika, a sadašnjeg selektora bh. tima s kojim je godinama sarađivao u reprezentaciji Turske.

Oglasi

Tanjević je dao nekoliko savjeta Bećiragiću pred naredne utakmice koje će našem selektoru sigurno puno značiti i pomoći.

Pretkvalifikacioni turnid održava se od 12. do 20. avgusta, a naša reprezentacija će igrati protiv selekcija Poljske, Mađarske i Portugala.

Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Gliwice. Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). U kvalifikacije za Olimpijske igre ide pobjednik turnira.

Također, jučer je naš tim saznao i protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se igra 2025. godine, a u žrijebu nismo imali sreće.

Bosna i Hercegovina našla se u veoma teškoj grupi s Francuskom, Hrvatskom i Kiprom. Kipar je jedan od domaćina EP-a i ide direktno na završni turnir, a iz ove grupe na Eurobasket će proći još dvije selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti