U utorak će naša reprezentacija saznati protivnike u kvalifikacijama za Eurobasket

Objavljena imena 32 učesnika

U utorak će naša reprezentacija saznati protivnike u kvalifikacijama za Eurobasket

Samir Mlaćo

Žrijeb kvalifikacija za Eurobasket 2025 održat će se 8. avgusta ove godine.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je imena 32 učesnika kvalifikacija (nakon što su prethodno odigrane pretkvalifikacije) za Evropsko prvenstvo, koje će se 2025. godine održati u Finskoj, Poljskoj, Latviji i Kipru.

Među sudionicima je i reprezentacija Bosne i Hercegovine, a u kvalifikacijama će također sudjelovati Belgija, Bugarska, Kipar, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Grčka, Hrvatska, Island, Italija, Izrael, Latvija, Litvanija, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Portugal, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španija, Švedska, Turska, Ukrajina i Velika Britanija.

Žrijeb će biti obavljen 8. avgusta u Minhenu (11.30 sati), uz direktan prijenos na FIBA YouTube kanalu. Jakosne grupe bit će određene na dan žrijeba.

Treba istaći da se naša reprezentacija priprema na Vlašiću za olimpijske pretkvalifikacije, a jučer je odigran novi pripremni meč.

Rival je bila selekcija Obale Slonovače.

Oglasi

Afrička selekcija, koja će učestvovati na predstojećem Svjetskom prvenstvu, vodila je nakon prve četvrtine (15:16), ali ostatak meča protekao je u znaku Zmajeva, koji su na koncu pobijedili s ubjedljivih 109:81.

Najefikasniji u našem nacionalnom timu bili su Džanan Musa i Luka Garza (po 24 poena), kod gostiju se istakao Asseman Moullare (16).

Što se tiče ostatka priprema za olimpijske pretkvalifikacije, reprezentacija BiH će trenirati u Sarajevu od ponedjeljka do petka, kada je planiran put u Poljsku.

BiH – Obala Slonovače 109:81 (15:16, 29:25, 39:15, 26:25)

BiH: Alibegović 14, Zahiragić, Atić 8, Halilović 8, Gegić 8, Ilić, Kamenjaš 7, Musa 24, Arslanagić, Lazić 8, Delalić 6, Vrabac, Ahmedović 2, Garza 24.

OBALA SLONOVAČE: Abouo 2, Zouzoua 10, Bah 10, Fofana 5, Traore 1, Kuyo 2, Diabate 2, Dally 10, Bazoumana 8, Moullare 16, Tape 8, Kone 7, Kouadio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi