Košarkaški El Clasico pripao Barceloni

Barca bolja od Reala

Košarkaški El Clasico pripao Barceloni

Edmir Škorić

U Madridu je večeras odigran košarkaški El Clasico, a pripao je Barceloni, koja je bila bolja od Reala rezultatom 91:84.

Trinaesto kolo ACB lige donijelo nam je veliki španski derbi, ujedno derbi evropske košarke.

Još jednom se vidjelo da Kraljevi nisu ni sjena od ekipe iz prošle sezone i da u ovoj ne pružaju partije kakve se od njih očekuju. 

Barcelona je bolje otvorila utakmicu, pa je stigla do plus 9 (20:11) u prvoj četvrtini, a na kraju iste imala je dva poena prednosti (25:23).

Tijekom čitave druge četvrtine gosti iz Katalonije su vodili, na poluvremenu je bilo plus šest (50:44). Do kraja treće već je bilo 16 poena razlike u korist Barceclone, a Real više nije imao snage da se vrati.

Doellman je predvodio Barcu sa 17 poena, Satoransky je ubacio 16, Ribas je ubacio 15, Navarro i Samuels po 12, Tomić 11 poena. U sastavu Reala Sergio Rodriguez je ubacio 14, Carroll 13, a Llull 12 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Valencia je i dalje prva sa maksimalnih 13 pobjeda iz 13 utkmica, Barca je na omjeru 12-1, a Real ima 11-2 omjer i trećeplasirani je tim ACB lige.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.