Košarkaški savez BiH formira novu reprezentaciju

Uskoro i B reprezentacija

Košarkaški savez BiH formira novu reprezentaciju · Ekskluzivno

E. Škorić

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine stvara novu reprezentaciju.

Čelnici Košarkaškog saveza BiH došli su na ideju da formiraju B ili U20 reprezentaciju našeg nacionalnog tima, saznaje SportSport.ba.

Plan je da novoformiranu selekciju vodi Mensur Bajramović zajedno s Markom Trbićem, a da se kroz ovu selekciju da prilika igračima koji nisu više tako mladi, a koji kucaju na vrata A reprezentacije.

To će ujedno pomoći i kao filter za prelaz igrača iz mladih u A selekciju i na ovaj će način i selektor Duško Vujošević imati bolji uvid u igre onih igrača koji kucaju na vrata seniorskog tima.

Informacije nam je potvrdio direktor reprezentacija u KS BiH Siniša Kovačević, koji naglašava da je stigao poziv iz Kine za turnir od 4. do 18. jula i to bi mogao da bude prvi nastup novog nacionalnog tima.

Promo

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Pa mi ne mozemo da sastavimo roster za jednu,a kamoli dvije!
7 1
stopkrkanima
Uzasna ideja i uzasan plan pogotovo sa Bajramovicem na celu te izmisljene reprezentacije. Dobro je za te momke da igraju i pokusavaju napraviti nesto da odu do A selekcije. Ali realno gledajuci ako jedan od njih dodje i do klupe to ce biti uspjeh, jer kalibar njegov je recen samim tim sto ce igrati za neku B selekciju. Koraci unazad u njihovim karijerama barem im naci boljeg trenera...
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi