Košarkaški savez Bosne i Hercegovine odbio žalbu Jedinstva

Džombeta uredno registrovana

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine odbio žalbu Jedinstva

E. Dindić, foto: E. Dindić

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine danas je odbio žalbu Ženskog košarkaškog kluba Jedinstvo BHTelecom, koje se odnosilo na nastup košarkašice sarajevskog Play Offa Miljane Džobmete. 

Naime iz Tuzlanskog kluba su tvrdili da je košarkašica koja se nedavno vratila iz Rumunije, nije imala pravo nastupa za tim iz Sarajeva jer došla je mimo prelaznog roka.

Žalba kluba iz Tuzle je odbijena uz obrazloženje da je Džombeta uredno i ispravno licencirana za ekipu Play Offa i da ima pravo nastupa u nastavku prvenstva.

Podsjetimo utakmica je završena pobjedom Play Offa 100:41, a osim poraza Jedinstvo je uplatilo i 1.000 KM za žalbenu taksu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi