Jedinstvo najavilo žalbu: Džombeta nije imala pravo nastupa?

Nova afera u bh. košarci?

Jedinstvo najavilo žalbu: Džombeta nije imala pravo nastupa?

E. Dindić

Mnogo prašine podigla je sinoćnja utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice između Jedinstvo BHTelecoma i Play Offa iz Sarajeva. 

Istina, ne toliko rezultatski koliko trećim poluvremenom, a glavni akteri su bili treneri domaće ekipe Mara Lakić- Brčaninović i selektor naše seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo, koji je prvi trener ekipa Play Offa iz Sarajeva.

Pale su verbalne pretnje, i bilo je zaista ružnih scena, pogotovo kada je ekipa Jedinstva najavila žalbu komesaru susreta.

Sporna je bila igračica Play Offa, Miljana Džombeta koja je sinoć nastupila za ekipu iz Sarajeva, a kako tvrde iz Jedinstva ni po kojem uslovu nije smjela i mogla biti registrovana mimo prelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Uprava kluba iz Tuzle, ima rok danas do 12 h da uplatom u iznosu od 1000 KM na račun Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine potvrdi svoju žalbu, koja ide na razmatranje kod Takmičarske komisije u savezu, a ukoliko se ispostave tačnim tvrdnje iz Jedinstva, postavlja se onda pitanje ko je izdao licencu za Miljanu Džombetu mimo prelaznog roka?

Biće zanimljivo pratiti u narednih par dana kako će KSBIH riješiti novu aferu, a kako se čini ovaj put i kontra svojih pravila, ali jedno je sigurno ženska košarka u Bosni i Hercegovini najviše ispašta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi