Košarkaško prvenstvo Italije završeno!

Odluka Saveza

Košarkaško prvenstvo Italije završeno!

E. Škorić

Košarkaško prvenstvo Italije je prekinuto i ono se više neće nastavljati.

Italijanski košarkaški savez potvrdio je da je prvenstvo gotovo poslije nepotpunog 21. kola zbog pandemije koronavirusa koja je najviše pogodila upravo tu zemlju.

Virtus Bologna je bila lider do prekida prvenstva, a u saopštenju Košarkaškog saveza Italije navodi se da trenutno nije moguće utvrditi da li bi se sezona mogla nastaviti.

Za sada nije poznato hoće li Virtus biti proglašen prvakom i da li će dvije posčljednjeplasirane ekipe biti izbačene u Legu B.

Potražite više informacija na temu Lega A:

Sigurno je samo jedno - košarke u Italiji u ovoj sezoni više nema, dok je i dalje neizvjesno na koji način će se sezona završiti u nogometnim ligama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi