Krka slavila u Čačku protiv Borca
Slovenci su napravili iznenađenje u Čačku

Odlična partija Adina Vrapca

Krka slavila u Čačku protiv Borca

Košarkaši Krke u utakmici su 8. kola ABA lige kao gosti pobijedili Borac u Čačku rezultatom 90:86.

Borac je pred ovu utakmicu slovio za velikog favorita ali taj epitet nije uspio opravdati.

Loša obrana koštala je domaći tim pobjede u ovom susretu u kojem su od jedne od najslabijih ekipa lige primili 90 poena. Već u prvom poluvremenu bili su vidljivi problemi tima iz Čačka koji je već za 20 minuta košarke primio skoro 50 poena (40:49). Ispostavilo se da Borac do kraja nije mogao stići prednost koju su Slovenci izgradili u prvom poluvremenu. Ipak, uspio je Borac doći na 82:82, a onda je naš reprezentativac Adin Vrabac s 4 vezana poena praktički prelomio meč i Borac gurnuo u provaliju iz koje se više tim iz Čačka nije vratio.

Sjajni Škifić je zabio 28 poena za Krku i bio prvo ime susreta, a Vrabac je dodao 14 uz već spomenute ključne poene u susretu. Todorović s 24 koša najefikasniji kod Borca, dok je Kočović postigao 18. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi