Crvena zvezda u zadnjim trenutcima iščupala pobjedu protiv Splita
Splićanima je malo nedostajalo do prvoklasne senzacije (Foto: KK Crvena zvezda)

Gosti bili korak od senzacije

Crvena zvezda u zadnjim trenutcima iščupala pobjedu protiv Splita

Košarkaši Crvene zvezde teškom su mukom večeras u 7. kolu ABA lige savladali momčad Splita rezultatom 78:76. 

Iako se u ovom susretu očekivala igra mačke i miša, malo je falilo da se uloge obrnu.

Sjajno su Splićani ušli u ovu utakmicu, odlučni da skupo prodaju kožu i taj pristup im umalo nije donio puni plijen s parketa renomiranog euroligaša. Već u prvoj četvrtini dali su do znanja Beograđanima da ih večeras neće čekati med i mlijeko ali i dalje nije očekivana drama kakva je viđena. Posebno nakon što je Zvezda stigla Splitovih +12 iz prvog poluvemena, mislilo se da će početak drugog poluvremena stvari vratiti na mjesto, no umjesto toga, Split je opet zaigrao sjajno i opet došao do dvoznamenkaste prednosti. Ovaj put poenima Lukovića Splićani su sredinom 3/4 došli na 13 koševa razlike i izgledali kao tim koji je spreman na senzaciju. 

Ipak, iskustvo Beograđana i brzopletost gostiju u nekim situacijama vratili su domaći tim u egal a na kraju je viđena prava drama. Pri ovom postignutom rezultatu prvo je Luković šutirao trojku za pobjedu Splita a nakon skoka u napadu Čampara za produžetak no oba šuta bila su zamalo neprecizna i Crvena zvezda ostala je stopostotna nakon 7 kola u ABA ligi. Fantastične partije odigrali su Luković (25) i Vranković (21) za Splićane. O'Bryant je zabio 18 za domaće dok je Simonović dodao 15 u ovoj neočekivano teškoj utakmici za euroligaški tim Crvene zvezde. 

Top Komentari

Realist
Bravo Split samo hrabro. Trenutno najbolja ekipa u Hrvatskoj
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi