Kondić na odmoru: Eksplodirao u drugom dijelu sezone, a sada mu reprezentacija previše?
FOTO: ABA liga/Marija Vuruna

(Ne)očekivana odluka

Kondić na odmoru: Eksplodirao u drugom dijelu sezone, a sada mu reprezentacija previše?

Haris Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Tuzli gdje je počela pripreme za prve mečeve kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine, a već u petak gostujemo kod selekcije Kipra.

Selektor Adis Bećiragić nije mogao bez problema ni ovo okupljanje. Zbog povreda nema Miralema Halilovića i Johna Robersona, ali čudnu odluku je donio i mladi 22-godišnji, Kosta Kondić.

Košarkaš Igokee odlučio je da ode na odmor u London umjesto da se priključi reprezentaciji, kratko rečeno, odbio je poziv selektora Bećiragića.

Nije prvi put da je Kondić jedna od tema prirpema reprezentacije. I ranije je bio na spiskovima kako širim, tako i skraćenim, ali nikako da upiše nastup i minutažu, uvijek se nešto desi.

I kada se očekivalo da bi napokon mogao zauzeti mjesto među 12, donio je odluku koja je mnoge iznenadila, a većiinu i šokirala.

Dakle, stavio je odmor ispred reprezentacije, nevjerovatno, ali istinito, a u lične i privatne odluke nećemo i ne želimo ulaziti.

Oglasi

Od talentovanog dječaka do ozbiljnih utakmica

Da se vratimo malo i na samog Kondića i na ono što mu je primarni posao, a to je košarka.

Kosta Kondić je član Igokee gdje ima zapaženu ulogu u rotaciji tima iz Laktaša.

U ABA ligi je ove sezone na prosjeku od 6.4 poena i 2.5 asistencija po meču, a na parketu je proveo u prosjeku 15.4 minute.

U prvom dijelu ABA lige nije dobijao puno šanse, ali je eksplodirao u nastavku. U dva duela partijama je bio lider Igokee. Studentskom Centru je ubacio 18 poena, zatim i Borcu iz Čačka 17 poena.

Oglasi

Igrao je i u FIBA Ligi prvaka gdje ove sezone ima prosjek od 4.7 poena i jedne asistencije po utakmici.

Kondić dolazi iz generacije košarkaša rođenih 2000. i 2001. godine koji bi trebalo biti novi talas naše seniroske selekcije. Iz te generacije imamo sjanog Kenana Kamenjaša, a na spisku je i Bosnin košgeter, Vojin Ilić.

Interesantan podatak je da je Kondić uredno igrao za sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, smatran je za najtalentovanijeg košarkaša u našoj državi, a zašto je odbio poziv seniorske reprezentacije i to u trenucima kada mu se smiješila minutaža i kada je trebao zamijeniti Johna Robersona, teško je reći.

Selektor Bećiragić je izjavio da je sa Kondićem imao planove, pogotovo u saradnji sa saigračem iz igokee, Edinom Atićem, ali sve taktike sada padaju u vodu i selektor mora tražiti novo rješenje, a znamo koliko nam pozicija plejmejkera "škripi".

Što se tiče Kondića, vidjet ćemo šta će biti u budućnosti, ali ako je ovaj potez bio znak da ne želi igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovinu, mi mu želimo sreću da napravi uspješnu košarkašku karijeru tamo gdje je zacrtao.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
pametan insan nec da trosi vrijeme na ove gologuze luzere
1 2
K79
čuj teško je reći hahahaha novinara jest duhovit jbt, nek upiše jedan nastup za srbiju i završi reprezentativnu karijeru
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi