Krah karijere Carmela Anthonyja
Carmelo je propustio prethodne dvije utakmice zbog navodne bolesti, ali izgleda da su u pitanju neke druge stvari i da se on više neće vraćati u Houston

Dobija otkaz?

Krah karijere Carmela Anthonyja

M. Šljivak

Carmelo Anthony je, kako stvari stoje, završio epizodu u Houston Rocketsima.

Američki mediji objavili su kako je Melo završio sa Rocketsima nakon samo 10 odigranih utakmica, a ubrzo se oglasio i generalni menadžer tima Daryl Morey, koji tvrdi da Anthony neće dobiti otkaz.

Međutim, njegovi saigrači uvjereni su kako je Carmelo završio sa timom iz Texasa. ESPN ima pouzdane informacije da će on uskoro biti otpušten i legendarni košarkaš će vjerovatno morati da potraži novi tim.

Carmelo je odigrao svega 10 utakmica za Rocketse. Trebao je predstavljati pojačanje sa klupe u borbi za titulu prvaka, ali Houstonu ove sezone i ne ide baš najbolje.

Melo je u dresu Rocketsa prosječno ubacivao 13,4 poena i imao je 5,4 skoka po meču i imao je ulogu šestog igrača tima.

Anthony je u NBA ligu stigao kao treći pik legendarnog drafta 2003. godine, a izabrao ga je Denver. Pored Nuggetsa igrao je još za New York Knickse i Oklahoma City Thunder i u karijeri je na preko 24 poena u prosjeku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi