Kraj za Filipovskog u Monacu

Promjene među Kneževima

Kraj za Filipovskog u Monacu

M. Šljivak

Sašo Filipovski vjerovatno neće ostati na klupi Monaca.

Rukovodstvo Kneževa nije zadovoljno radom 44-godišnjeg slovenačkog stručnjaka i navodno su odlučili da mu pokažu izlazna vrata.

Ova odluka još uvijek nije zvanična, ali već je izvjesno da će Slovenac napustiti klubu francuskog kluba već u narednoj sezoni.

Njemu će Monaco isplatiti odštetu zbog raskida ugovora kojeg je ovaj stručnjak imao do ljeta 2020. godine.

Tako je naš Elmedin Kikanović, koji je udarna igla u igri Saše Filipovskog, ostao bez trenera, a uskoro će znati i ime novog trenera.

Monaco je očajno ušao u sezonu, ali u posljednje vrijeme su uspjeli da vežu nekoliko dobrih utakmica i da dođu do šestog mjesta u prvenstvu.

Ranije je ovaj stručnjak vodio Banvit, Zielonu Goru, Olimpiju, Lottomaticu, Rostov, Turow i Olimpiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi