Kraj za Latvijca, šok za Knickse: Ozbiljna povreda Kristapsa Porzingisa

Izgubljen za ostatak sezone, moguće i duže...

Kraj za Latvijca, šok za Knickse: Ozbiljna povreda Kristapsa Porzingisa

Najbolji košarkaš New York Knicksa Kristaps Porzingis doživio je tešku povredu na sinoćnjoj utakmici protiv Milwaukeeja.

Porzingis se početkom druge četvrtine povrijedio prilikom pada na nogu Giannisa Antetokounmpa, a teren je napustio uz veliku bol i pomoć dvojice saigrača.

Latvijski košarkaš je potrgao ligamente lijevog koljena, a za takvu vrstu povrede predviđena je pauza od otprilike godinu dana. To znači da se Porzingis sigurno neće vraćati na teren do kraja sezone, uz vrlo realnu mogućnost da čak propusti i početak sljedeće.

Kristaps Porzingis je ove sezone bilježio 22.9 poena po utakmici po čemu je bio vodeći igrač Knicksa, dok je sa 2.4 blokade po susretu prednjačio u cijeloj ligi.

Porzingis je trebao učestvovati i na predstojećem All-Staru, ali naravno da i to pada u vodu nakon ovakve povrede. Njemu je, vjerovatno, ta utakmica u ovom trenutku zadnja na pameti...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi