Kraj za legendu: Previše emocija i suza, ali ovaj dan je morao da dođe

Okončao karijeru

Kraj za legendu: Previše emocija i suza, ali ovaj dan je morao da dođe

E. Škorić

Australski košarkaši plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju nakon što su bez većih problema pobijedili Argentinu rezultatom 97:59.

Utakmicu će posebno pamtiti Luis Scola, legendarni košarkaš koji je odlučio da se povuče.

Scola nije mogao zaustaviti suze nakon velikog pljeska koji je dobio, a reprezentativnu karijeru završava u 41. godini.

Scola je bio vidljivo emotivan na klupi jer su mu svi suigrači izražavali zahvalnost za njegov doprinos igri.

Godine 2004. Scola je pomogao Argentini da pobijedi SAD i osvoji zlatnu medalju. SAD je do Atine osvojio tri uzastopna olimpijska košarkaška naslova, a pobjeda Argentine pokazala se kao jedan od najvećih iznenađenja u novijoj olimpijskoj povijesti.

Scola je četiri godine kasnije Argentinu doveo do još jedne olimpijske medalje, odnijevši broncu u Pekingu.

Imao je desetogodišnju NBA karijeru igrajući za Houston Rocketse, Phoenix Sunse, Indiana Pacerse, Toronto Raptorse i Brooklyn Netse.

Možda bi bilo sve ljepše da se s medaljom oprostio, ali šta je tu je, jedan od najvećih sportista Argentine okončao je svoju košarkašku karijeru, barem onu reprezentativnu.

Top Komentari

K79
Jbm ti koronu kakva šteta da jedan ovakav košarkaš reprezentativnu karijeru završi u praznoj dvorani ! Baš šteta ! Svila institucija košarke!
5 0
Chupy
Zasluzen odmor, svaka cast legendo.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi