Kralj James korak bliže povratku na tron

Cavsi poveli s 2:1 u finalu NBA lige

Kralj James korak bliže povratku na tron

Košarkaši Cleveland Cavaliersi pobjedom na domaćem parketu od 96:91 poveli su s 2:1 u finalnoj seriji play-offa NBA protiv Golden State Warriorsa.

Prvo ime susreta i pobjedničkog tima bio je LeBron James. Popularni Kralj je protekle noći zatrpao koš Ratnika s 40 postignutih poena, zabilježio je 12 skokova, a dvije asistencije nedostajale su mu za triple-double učinak. 

Dellavedova je s 20 poena bio odlična podrškama jednom od najboljih košarkaša današnjice, dok su po deset poena ubacili Thompson i Smith.

Kada je riječ o poraženom timu najefikasnija je bila njihova prva zvijezda. Steph Curry je utakmicu završio s 27 ubačaja, ali mu je za nešto više nedostajao još jedan malo raspoloženiji saigrač. Iguodala je susret okončao s 15 poena, a Thompson je postigao jedan manje.

Quicken Loans Arena bila je pravi vjetar u leđa timu koji 51 godinu čeka na šampionsku titulu najjače košarkaške lige na svijetu. Niko od timova nije stvorio veliku prednost tokom susreta. 51 sekundu prije kraja Cavsi su imali prednost od devet poena (92:83), a onda je Curry samo završnicu učinio zanimljivijom. Ipak, za totalni preokret gosti nisu imali dovoljno snage, ali ni raspoloženih igrača.

Utakmica broj četiri na programu je 11. juna, a igra se u Clevelandu.

NBA, finale play-offa, treća utakmica:
Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 96:91

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.