Krenuo je lov Los Angeles Lakersa
Magic Johnson stvara Dream Team u Los Angelesu (Foto: EPA)

Imaju velike planove

Krenuo je lov Los Angeles Lakersa

Midhat Šljivak

Los Angeles Lakersi pokušaće ovog ljeta da u svoje redove dovedu nekoliko NBA zvijezda.

Tim iz Grada Anđela juri LeBrona Jamesa, ali kako bi privukao najveću zvijezdu lige, mora mu dovesti saigrače sa kojima će LBJ napasti titulu prvaka.

Prije nego što krenu u lov na Jamesov potpis, pokušaće da angažuju i zvijezdu San Antonio Spursa Kawhija Leonarda. Ipak, kako bi došli do ovog sjajnog košarkaša, moraće da pošalju poprilično atraktivnu ponudu Spursima za trejd.

ESPN tvrdi da bi u zamjenu za Leonarda put San Antonija mogli otići Brendon Ingram, Kyle Kuzma i Josh Hart, te dva buduća pika prve runde NBA drafta. Također, mogući učesnik trejda je i Julius Randle koji bi produžio ugovor sa Lakersima, a zatim bio trejdovan.

Nisu samo Leonard i James ti koje žele Lakersi. Predsjednik tima Magic Johnson je najavio kako će pokušati da dovede i Paula Georgea, a ako uspije u svojim nakanama, Lakersi će već naredne sezone biti kandidat za naslov prvaka.

Vruće NBA ljeto je pred nama i sigurno je da ćemo nekoliko velikih zvijezda najjače lige svijeta gledati u novim ekipama od naredne sezone.

Top Komentari

muha
I ti se hvatas za svaku iole bombastiju ponudu iako nema smisla. Dati 4 najbolja igraca za igraca kojeg za godinu mogu dovesti besplatno.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije