Pokušaj da se zadrži Kralj ili pripreme za njegov odlazak?

Cavsi uputili ponudu za Kawhija Leonarda

Pokušaj da se zadrži Kralj ili pripreme za njegov odlazak?

Cleveland Cavaliersi su izgubili još jedno NBA finale od Golden State Warriorsa, a LeBron James ovaj put gotovo da nije imao nikakvu podršku.

Tako je i "svemogućem" Jamesu, koji je svojeručno odveo Cavse do nove finalne serije, ponestalo snage protiv moćnih Warriorsa, a mnogi vjeruju da su ovosezonske loše partije njegovih saigrača bile "kap koja je prelila času".

Naime, u Clevelandu se strahuje da bi Kralj zaista ovog ljeta mogao napustiti Cavse, a već neko vrijeme američki mediji špekulišu da on aktivno traga za novim destinacijama.

Igrač koji će, gotovo sigurno, ovog ljeta promijeniti sredinu je i Kawhi Leonard, odavno povrijeđeni ponajbolji "dvosmjerni" košarkaš NBA lige. Naime, on je izrazio želju da napusti San Antonio Spurse, a sada su Cavsi navodno uputili ponudu za njegov trejd.

Naime, Cavsi su voljni Spursima, u zamjenu za Leonarda, dati Kevina Lovea i osmi pik predstojećeg NBA Drafta. Ipak, čini se da to Spursima nije dovoljno, a pitanje je da li Cavsi imaju dovoljno "sredstava" da "podebljaju" ponudu ostvare ovaj trejd.

Još jedno pitanje koje se nameće je i da li Cavsi žele dovesti Leonarda u procesu priprema za život bez Kralja, ili ovim potezom žele LeBrona upariti sa istinskom zvijezdom i zadržati ga u svojim redovima?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi