Kristaps Porzingis ostaje u Mavsima?

Nude mu maksimalni ugovor

Kristaps Porzingis ostaje u Mavsima?

A. Čaušević

 

Kristaps Porzingis je ovog ljeta postao ograničeno slobodan agent, a sjajni Latvijac bi i dalje mogao nositi dres Dallas Mavericksa. 

Mavsi će se sa Porzingisom sastati sljedećeg mjeseca te će mu ponuditi maksimalni ugovor vrijedan 150 miliona dolara za pet godina.

New York Knicksi u oktoboru 2018. godine nisu aktivirali ugovor za rookije pa je 23-godišnjak postao slobodan ovog ljeta.

Dallas je Porzingisa doveo u januaru ove godine nakon zamjene s Knicksima, ali se ovaj košarkaš još uvijek oporavlja od teške povrede koju je zadobio u februaru 2018. godine te se još nije vratio na parket.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi