Filmska drama u ABA ligi: Zvezda je bila "ugašena" u Novom Mestu, a onda čudo!
FOTO: ABA liga

Nevjerovatna utakmica

Filmska drama u ABA ligi: Zvezda je bila "ugašena" u Novom Mestu, a onda čudo!

H. Zilić

Nevjerovatnu utakmicu gledali smo u 11. kolu ABA lige.

Krka je ugostila favorizovanu Crvenu zvezdu i pružila sjajan otpor.

Predstavnici SLovenije su igrali kao u transu, na poluvremenu su imali prednost od osam poena razlike, a na kraju treće četvrtine prednosti i od 17 poena razlike.

Kada se činilo da će Zvezda upisati poraz, nestvaran preokret u posljednjem periodu kojeg je Zvezda dobila sa 11:29 za konačniih 70:71.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Tim iz Beograda do trijumfa je predvodio Davdiovac sa double-dounble učinkom od 19 poena i deset skokova, Kilinić je ubacio 15 poena, ali pgodoio je i ključnu trojku za izjednačenje u finišu utakmice.

Kod Krke prvo ime bio je iskusni Rok Stipčević sa 16 poena, četiri skoka i dvije asistencije.

Promo

Top Komentari

stranputica
0.4 sek prije kraja treneru domaćih tehnička, kod 70:70. Sve regularno:)
3 0
Mepa
Nije to nikakva filmska drama u zadnjoj cetvrtini nego cista kradja gdje se Krki u zadnjoj cetvrtini svira oko 15 faulova od toga 12 nepostojecih. Plus 3 namjerna faula i dvije tehnicke. Pa sa takvim sudjenjem ni Golden State ne bi pobjedio Zvezdu!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi