Krka savladala Mornar uz historijsku partiju Stipčevića, Gordić dvocifren
FOTO: ABA liga

ABA liga

Krka savladala Mornar uz historijsku partiju Stipčevića, Gordić dvocifren

H. Zilić

U drugom kolu ABA lige Krka je sa 89:80 savladala Mornar.

Meč će ostati upamćem po maestralnoj partiji Roka Stipčevića.

Hrvatski košarkaš je u dresu Krke meč završio sa 33 poena i sedam skokova, što je jedan od najboljih statističkih parametara u historiji ABA lige.

Pratio ga je Kosi sa 20 poena i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U dresu Mornara raspoložen je bio Mihailović sa 21 poenom, dva skoka i dvije asistencije.

Naši košarkaši imali su solidne partije u timu iz Bara. Nemanja Gordić je meč priveo kraju sa deset poena i šest asistencija dok je Lazić na svom kontu imao tri poena i dva skoka za 13 minuta provedenih na terenu.

Top Komentari

stranputica
A da je Stipčević pogodio 9 od 10 trojki nije vrijedno pomena u ovom maestralnom novinarskom članku? Kada ste napisali već tih 6 rečenica mogla je vala još jedna, zar ne? Pozdrav
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi