Budućnost u finalu ABA lige
Foto - ABA

I u drugom meču savladali Mornar

Budućnost u finalu ABA lige

M. Šljivak

Košarkaši Budućnosti iz Podgorice plasirali su se u finale ABA lige nakon što su večeras u Baru savladali Mornar rezultatom 92:81.

Mornar bolje ulazi u ovaj meč. Imali su prednost na otvaranju utakmice, ali od sredine igre u prvoj dionici Budućnost preuzima kontrolu nad rezultatom i nakon deset minuta igre gosti imaju sedam poena prednosti, 20:27.

Slična slika viđena je u drugom periodu. Mornar u jednom trenutku preuzima vodstvo, ali Budućnost je ta koja na odmor odlazi sa dva poena prednosti, 50:52.

Tim Dejana Milojevića u drugom je poluvremenu potpuno kontrolisao utakmicu. Bilo je već tada jasno da Budućnost ide ka finalu, razlika je išla i do plus 15, a na ulasku u posljednju dionicu bilo je 12 poena prednosti, 67:79.

Nije Mornar mogao previše u posljednjoj dionici. Ekipa iz Podgorice je sigurnom igrom došla do druge pobjede i plasirala se u finale ABA lige.

Justin Cobbs je sa 21 poenom predvodio Budućnost do trijumfa, Della Valle i Reed su ubacili po 14, a kod Mornara je Needheam ubacio 16 koševa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Budućnost će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Crvene zvezde i Igokee gdje je trenutno rezultat u seriji 1-1.

Odlučujući treći meč ovog polufinala igra se u utorak u Beogradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi