Bh. košarkaši saznali protivnike u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Turnir se igra u augustu ove godine

Bh. košarkaši saznali protivnike u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Haris Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine po prvi put će u svojoj historiji nastupiti u kvalifikacijama za Olimpijske igre zahvaljujući dobrim rezultatima u posljednje vrijeme i novom pravilu FIBA-e.

Zmajevi će u lov za Pariz 2024. godine krenuti iz prvog kruga kvalifikacija.

Obavljen je danas i žrijeb grupa za prvi krug kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi B sa selekcijama Poljske, Mađarske i Portugala. Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Gliwice.

Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). U kvalifikacije za OI ide pobjednik turnira.

Dakle iz prvog kruga dalje idu dvije selekcije gdje će im se pridružiti ostatak evropskog karavana, a nakon toga idu i završne kvalifikacije sa svjetskim selekcijama.

Oglasi

Put je dug i težak, ali svakako da nas raduje činjenica da smo se prvi put od nezavisnosti pojavili u ovakovm vidu kvalifikacija.

Prvi krug kvalifikacija ne rasporedu je od 12. do 20. augusta ove godine.

U narednom periodu će selektor Bećiragić i objaviti širi spisak za ove akcije.

Obizrom da je termin august postoji mogućnost da Jusuf Nurkić i Džanan Musa predvode Zmajeve u Poljskoj.

Naravno zvanične informacije će biti poznate sredinom ljeta.

Top Komentari

Adrian
Koliko dobra grupa, malo je reć.
1 0
Salgijica
Ovdje su nam najozbiljniji protivnici ceska i poljska. Ako nurkic ne moze bilo bi dobro zvat Garzu kao naturalizivanog a plejmejkera moze i Musa i Gegic igrat. I da nam se vrate Atic i Sulejmanovic. Mogli bi ovo osvojit aBd
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije