Velika drama u Mrkonjić Gradu: Bosna Meridianbet prosula "završenu" utakmicu

Sjajna košarka

Velika drama u Mrkonjić Gradu: Bosna Meridianbet prosula "završenu" utakmicu

Haris Zilić

Posljednji duel četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše odigran je u Mrkonjić Gradu. Mladost je dočekala Bosnu Meridianbet i gledatelji su vidjeli pravu poslasticu.

Utakmica je odlučena nakon dva produžetka, a slavila je ekipa Mladosti konačnim rezultatom 102:97.

Regularni dio završen je rezultatom 75:75 u utakmici gdje je Bosna bila blizu trijumfa.

Studenti su igrali sjajno, vodili skoro cijeli susret, ali u četvrtoj četvrtini bude se domaćini.

Mladost je posljednji period dobila rezultatom 17:8 i tako vratila susret u egal i odvela u produžetke

U produžetku ponovo drama, imala je Bosna četiri poena prednosti, ali Mladost se opet vraća i prvi produžetak je završen rezultatom 10:10, tako da je drama nastavljena.

Oglasi

Drugi produžetak također donosi novu dramu, a bolje se snašla ekipa Mladosti, dobila drugi produžetak sa 17:12 za konačnih 102:97.

U redovima Mladosti Huseinspahić je bio prvo ime sa 22 poena, pet skokova i sedam asistencija, Puanović je imao učinak od 17 poena, pet skokova i tri asistencije

Kod gostiju iz Sarajeva najbolji pojedinac je bio Zubac sa 25 poena i pet skokova, Caruthers je imao učinak od 18 poena i osam skokova, a Božović double-double učinak od 15 poena i 15 skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Premijer liga Bosne i Hercegovine za košarkaše, 4. kolo:

Mladost Mrkonjić Grad - Bosna Meridianbet 75:75 (nakon produžetaka 102:97)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti