Bosna Meridianbet deklasirala Slaviju

Prvenstvo Bosne i Hercegovine

Bosna Meridianbet deklasirala Slaviju

Haris Zilić

Prethodnih dana dosta je aktivno bilo u KK Bosna Meridianbet, koji je prvo propustio priliku da kroz kvalifikacije izbori palsman u ABA 2 ligu u finalu eliminisani od Vojvodine, a danas su i obavijestili javnost da su ostali bez dva košarkaša.

Redove Studenata napustili su Adi Zahiragić i Mudžahid Smajlović.

Smajlović je rođeni Živiničanin, a nastupao je i za KK Promo Donji Vakuf. Zahiragić je nešto poznatije. U Bosnu je stigao i KK Budućnost Bijeljina, a nastupao je i za Sutjesku, te Novi Pazar i OKK Spars.

Nakon svega Bosna je večeras otvorila i novu sezonu u Prmeijer ligi Bosne i Hercegovine i dobro su regaovali nakon svih dešavanja.

Studenti su večeras kao gosti razbili Slaviju u Istočnom Sarajevu rezultatom 80:48.

Od samog početka meča Bosna je diktirala tempo igre, ubacivala u brzinu više, a nakon prvog poluvremena bilo je sve jasno kada je u pitanju pobjednika.

Oglasi

Bosna Meridianbet je na poluvremenu vodila rezultatom 47:22 i do kraja privela meč kraj za konačnih 80:48.

Božović je pružio sjajnu partiju u pobjedničkoj ekipi sa double-double učinkom od 17 poena i 11 skokova, Ilić je dodao 16 poena, a Planinić je imao učinak od 14 poena, osam skokova i dvije asistencije.

U redovima Slavije po deset poena postigli su Elez i Maran i bili su najbolji pojedinci svog tima.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bosna Meridianbet u drugom kolu je domaćin ekipi Posušja i u tom meču će biti favoriti.

Sa druge strane Slavija ima još jednu tešku utakmicu jer u drugom kolu gostuju ekipi Slobode u Tuzli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti