Uzbudljiva noć na bh. parketima: Produžeci odlučili dva duela
FOTO: E. Dindić

Domaćini uspješniji

Uzbudljiva noć na bh. parketima: Produžeci odlučili dva duela

E. Dindić

Odigrana su tri duela sedmog kola košarkaške Premijer lige Bosne i Hercegovine za muškarce, a dva su čak otišla na produžetke tako da je noć bila dosta uzbudljiva na bh. parketima.

Sloboda je nakon produžetka savladala borbeni Leotar rezultatom 86:78, regularni dio završen je rezultatom 66:66.

Već od prvih minuta Tuzlaci su zaigrali bolje i nakon prve četvrtine na predah otišli sa prednošću 17:12. Ipak, iako je Sloboda na otvaranju drugog perioda imala 20:12, do poluvremena stvari su se malo zakomplikovale. Leotar je bio konkretniji i na pauzu ide sa minimalnim zaostatkom 32:31.

Gosti bolju igru nastavljaju i nakon odmora, pa je treća četvrtina donijela preokret i vodstvo Leotara 48:49.

Završni period donosi nam tijesan meč iz kojeg niko ne izlazi kao pobjednik. Mejdan je nakon 66:66 gledao produžetke. Prisebniji su bili domaći košarkaši za veliko slavlje domaće publike nakon dodatnih pet minuta rezultatom 86:78.

U redovima OKK Sloboda najefikasniji su bili Strong 25, Jakupović 14 i Lelić 12. Leotar su po broju poena predvodili Milović 26 i Đurasović 19.

Oglasi

Košarkaši Bosne Meridianbet bez većih problema na svom parketu savladali su Prijedor rezultatom 81:60.

Od početka tim iz Sarajeva imao je prednost te na kraju zasluženo upisao nove bodove.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Haris Čurevac sa 15, Sead Hadžifejzović sa 14 te Dontaje Charuthers i Jure Zubac sa 11. Bolji od ostalih u redovima Prijedora bili su Nemanja Stanković sa 17, Igor Josipović sa 14.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Drugi meč koji je odlučen produžetkom bio je duel Slvije i Proma u kojem je Slavija slavila 84:83, a regularni dio završen je rezultatom 77:77.

Slaviju je do trijumfa predvodio Trunić sa 24 poena, a kod gostiju iz Donejg Vakufa briljirao je Alkić sa double-double učinkom od 24 poena i 16 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi