Poznati parovi završnice Kupa Mirza Delibašić

Susret se igraju u Sarajevu

Poznati parovi završnice Kupa Mirza Delibašić

S. Mlaćo

Žrijeb završnice Kupa Mirza Delibašić obavljen je danas u prostorijama Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Domaćin je Bosna Meridianbet, a susreti se igraju na parketu Skenderije (dvorana D1).

Pobjednik susreta Leotar – Borac WWin (srijeda, 14. februara) odmjerit će u petak (16. februar) snage sa ekipom Široki TT kabeli u polufinalu Kupa, s početkom u 17 sati.

Istog dana u drugom polufinalu se sastaju Bosna Meridianbet i Igokea m:tel, utakmica počinje u 20 sati.

Finale Kupa Mirza Delibašić na rasporedu je u subotu.

Svakako je veliki favorit Igokea, a treba istaći da je ovaj tim sinoć doživio težak poraz u ABA ligi. Beogradski Partizan je sinoć slavio 98:52.

Oglasi

Partizan je do pobjede vodio Caboclo sa 14 poena i tri skoka, 16 poena je ubacio Ponitka, dok je Koprivica bio odličan sa 13 poena i devet skokova.

U redovima Igokee bh. reprezentativac Edin Atić bio je prvo ime sa deset poena, tri skoka i dvije asistencije.

Partizan je sada na omjeru 14-6 i na trećem mjestu, dok je Igokea s omjerom 11-9 na sedmoj poziciji i drži mjesto koje vodi u play-off na kraju regularnog dijela sezone.

Kada je prvenstvo BiH u pitanju, Igokea se uključuje tek u završnici, a trenutno lider je KK Bosna, dok je Širokom na drugom mjestu sa utakmicom manje. Sloboda je trećeplasirana, Borac četvrtoplasirani, a Sparsi su na petom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti