Kuzma sasvim iskren: Sposoban sam da budem superzvijezda
(Foto: EPA)

Igrač Lakersa nema dilema

Kuzma sasvim iskren: Sposoban sam da budem superzvijezda

Midhat Šljivak

Los Angeles Lakersi su ovog ljeta potpuno obnovili tim.

U velikom trejdu sa New Orleans Pelicansima stigao je Anthony Davis, potpisao je i DeMarcus Cousins, a tu je još nekoliko novih imena.

Čovjek koji je prošle godine uz LeBrona Jamesa nosio igru tima iz Los Angelesa je Kyle Kuzma. Igrao je ovaj momak fantastično i dobio je status NBA zvijezde.

Uvjeren je kako on bez ikakvih problema može biti treća zvijezda Lakersa, ali ne osjeća pritisak zbog toga.

"Ne osjećam nikakav pritisak, ali smatram da sam sposoban da budem superzvijezda", rekao je Kuzma, te je nastavio:

"Mnogo ulažem u sebe i moj napredak pokazuje da mogu biti na vrhu. Napredujem iz godine u godinu, ne stajem. Prošle sezone nisam dobro šutirao, a ipak sam ubacivao 20 poena po utakmici. Ako popravim šut i igru u odbrani, ne vidim razlog zašto ja ne bih mogao biti treća zvijezda Lakersa", riječi su Kylea Kuzme.

Kuzma ulazi u svoju treću NBA sezonu, a trenutni prosjeci u 147 odigranih utakmica u dresu Lakersa su mu 17.3 poena, 5.9 skokova i 2.2 asistencije po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi