Bh. košarkaši danas protiv Poljske: Pobjeda otvara vrata polufinala
FOTO: FIBA

Kvalifikacije za Olimpijske igre

Bh. košarkaši danas protiv Poljske: Pobjeda otvara vrata polufinala

Haris Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trijumfom je otvorila kvalifikacije za Olimpijske igre. U prvom kolu grupe B koja se igra u Poljskoj savladali smo Portugal 84:75 u utakmici gdje nismo baš briljirali.

Izabranici Adisa Bećiragića danas igraju drugi meč grupe.

Protivnik je domaćin turnira selekcija Poljske, a trijumf nas može odvesti u drugi krug kolo prije kraja.

Poljci su u prvom kolu savladali Mađarsku (83:81), tako da ekipa koja danas trijumfuje ide na omjer 2:0 kolo prije kraja.

Vjerujemo da će naši momci pokazati sigurniju i bolju igru, a ni selektor Bećiragić nije bio zadovoljan nakon utakmice protiv Portugala.

"Zadovoljni smo pobjedom. Nismo igrali dobro i kako smo se dogovorili, ali smo iskoristili individualni kvalitet naših igrača, te dobru koncentraciju u drugom poluvremenu. Nadamo se da ćemo već sutra igrati puno bolje i kvalitetnije", rekao je Bećiragić i dodao:

Oglasi

Ovo je dug turnir, želimo biti među prve dvije ekipe i onda ostajemo u mogućnosti da slavimo na turniru. Pozdrav svima koji vole reprezentaciju i nadamo se da ćemo uraditi ono zbog čega smo došli, a to je da budemo pobjednici ovog turnira."

Prvi meč je prokomentarisao i Luka Garza koji je u zvaničnom debiju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine imao double-double učinak od 15 poena i 12 skokova.

"Imao sam dobru energiju, ali razočaran sam svojim slobodnjim bacanjima. Svi smo odigrali bolje u četvrtoj dionici, igrali smo timski i što je najvažnije pobijedili smo", jasan je bio Garza.

Duel Poljske i Bosne i Hercegovine na rasporedu je večeras od 20:30.

U drugom meču naše grupe snage će odmjeriti Mađarska i Portugal sa početkom u 17:30.

Top Komentari

crni1000
Ovaj trener stvarno pojma nema
0 0
crni1000
Halilovica neide a trener ga forsira, super
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije