Bećiragić: Nismo se ovako dogovorili, ali bitna je pobjeda!

Košarkaški Zmajevi slavili

Bećiragić: Nismo se ovako dogovorili, ali bitna je pobjeda!

Samir Mlaćo

Košarkaški reprezentativci naše zemlje savladali su Portugal rezultatom 84:75 u 1. kolu grupne faze kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

Susret je odigran u Poljskoj, a bilo je dosta uzbudljivo.

Svoje viđenje je na kraju dao i selektor naše reprezentacije Adis Bećiragić.

"Zadovoljni smo pobjedom. Nismo igrali dobro i kako smo se dogovorili, ali smo iskoristili individualni kvalitet naših igrača, te dobru koncentraciju u drugom poluvremenu. Nadamo se da ćemo već sutra igrati puno bolje i kvalitetnije. Ovo je dug turnir, želimo biti među prve dvije ekipe i onda ostajemo u mogućnosti da slavimo na turniru. Pozdrav svima koji vole reprezentaciju i nadamo se da ćemo uraditi ono zbog čega smo došli, a to je da budemo pobjednici ovog turnira", rekao je Bećiragić.

Riječ je dobio i Luka Garza.

Oglasi

Imao sam dobru energiju, ali razočaran sam svojim slobodnjim bacanjima. Svi smo odigrali bolje u četvrtoj dionici, igrali smo timski i što je najvažnije pobijedili smo", jasan je bio Garza.

Naredni rival je Poljska.

"Uzbuđeni smo zbog tog meča, sjajan su tim. Drago nam je zbog današnje pobjede, fokusiramo se već na novi meč", dodao je Garza.

Najefikasniji u reprezentaciji Bosne i Hercegovine bio je Džanan Musa s 21 poenom, Jusuf Nurkić je ubacio 17, a Luka Garza 15. Rafael Lisboa je kod protivnika ubacio 22, a Travante Williams 19.

Selekcija BiH sutra će igrati protiv Poljske, a Portugal za rivala ima Mađarsku.

Olimpijski turnir, kvalifikacije, 1. kolo:

Top Komentari

Chesa
Šatri čapri - idemo dalje….
1 0
stranputica
Odbrana, odbrana i opet odbrana i to sa fokusom. Imamo izuzetno visoku postavu, skoro da nema igrača ispod 2m. To bi morali uzeti puno elegantnije. Portugalci šutirali 31x za 3pts, 30x za 2 pts. Sa ovako visokom ekipom su svaki drugi šut je bio za 3pts. Možda i ima logike, jer su ih naši izgurali ispod koša. Dobra stvar je da se nismo opet u*rali u 3-oj četvrtiti ili zadnjih 5 minuta. Ne znam zašto nije poveo još jednog beka odnosno play-a. Vodi Delalića a ima već 4-icu na njegovoj poziciji..... Ali idemo dalje....i nadati se pobjedi večeras....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi