Žilavi Portugalci pali pred Zmajevima

Pobjeda bh. košarkaša

Žilavi Portugalci pali pred Zmajevima

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Portugal rezultatom 84:75 u 1. kolu grupne faze kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre koji se igra u Poljskoj

Bh. selekcija je danas savladala Portugal (84:75) u 1. kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, a trijumf nije bio nimalo lagan.

Portugal bolje ulazi u meč. Travante Williams nije mogao promašiti u uvodnim minutama, a bh. selekcija se tražila i nije imala pravi odgovor na igru protivnika.

Pokušavao je selektor Adis Bećiragić određenim rotacijama promijeniti nešto na parketu. Međutim, nije to izgledalo dobro u prvoj dionici koju Portugal dobija poprilično uvjerljivo, 24:17.

Održavali su Portugalci prednost u drugoj dionici. Trojkom Dioga Brita na šest i po minuta prije kraja poluvremena dolaze po prvi put na dvocifrenu razliku (33:23).

Oglasi

Srećom, igra reprezentacije Bosne i Hercegovine se nije raspala. Uspio je tim Adisa Bećiragića da se vrati, odbrana je počela izgledati znatno bolje, ali na odmor se ipak odlazi zaostatkom od tri poena, 40:37.

Bh. selekcije jako dobro otvara drugo poluvrijeme. Tri minute su ostavili rivala bez poena, no faza napada nije to iskoristila kako treba. Istina, prešao je bh. tim u prednost, ali nije bilo neke veće serije kojom bi slomili meč.

Ipak, BiH je imala kontrolu nad rezultatom u ostatku trećeg perioda. Prednost je išla do plus šest, a nakon 30 minuta igre bilo je četiri poena prednosti u korist naše selekcije, 58:54.

Luka Garza je početkom posljednje dionice održavao prednost naše selekcije. Zatim mu se priključili Aleksandar Lazić i Džanan Musa, pa je bh. selekcija ubrzo slomila protivnika i mirno je završila posao u ovom duelu.

Najefikasniji u reprezentaciji Bosne i Hercegovine bio je Džanan Musa s 21 poenom, Jusuf Nurkić je ubacio 17, a Luka Garza 15. Rafael Lisboa je kod protivnika ubacio 22, a Travante Williams  19.

Oglasi

Selekcija BiH sutra će igrati protiv Poljske, a Portugal za rivala ima Mađarsku.

Olimpijski turnir, kvalifikacije, 1. kolo:

BiH - Portugal 84:75 (17:24, 20:16, 21:14, 26:21)

BiH: Atić 7, Garza 15, Lazić 9, Musa 21, Nurkić 17, Alibegović, Delalić, Gegić 7, Halilović 6, Kamenjaš, Vrabac 3, Zahiragić.

Portugal: Brito 8, Guerreiro 2, Lsboa 22, Monteiro 10, Williams 19, Delgado 2, Gameiro, Quieroz, Relevao 4, Sa 3, Ventura 3, Voytso 2.

Top Komentari

realista1982
Dugo nismo imali jaču ekipu,i bolju klupu,ali definitivno fali playmaker!!! Bravo čestitam na pobjedi!!!
6 0
FreedomBH
Garza je odlican, pratio sam ga jos dok je bio na koledzu, jedan od najbolji. S’ njim smo mnogo jaci i trebao je igrat i na proslom prvenstvu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi