Kyle Meyer i Matija Milin pojačavaju HKK Čapljina
Čapljinci spremaju roster za predstojeću sezonu

Čapljinci će igrati Premijer ligu BiH

Kyle Meyer i Matija Milin pojačavaju HKK Čapljina

Košarkaši HKK Čapljina u narednoj će sezoni nastupati u elitnom rangu bh. košarke nakon što su kroz doigravanje u Ligi Herceg-Bosne osigurali status Premijerligaša.

Čapljinski klub danas je službeno objavio kako se postigao dogovor s dvojicom košarkaša. Novi Premijerligaš je u svoje redove doveo dva pojačanja ispod obruča. Riječ je o američkom košarkašu Kyle Meyer 208 cm visoki centar koji je nastupao za Houston College.

Drugi košarkaš također dolazi s američkog univerziteta Fairfield Collegea a riječ je o 206cm visokom Hrvatu Matiji Milinu. 

HKK Čapljina će s pripremama krenuti ovisno o kalendaru natjecanja za Premijer ligu za narednu sezonu a najvjerojatnije će Boris Džidić svoje košarkaše okupiti krajem mjeseca avgusta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi