Boris Džidić: Čapljina zaslužuje stabilnog premijerligaša

Trener HKK Čapljina koji je ovaj tim vratio u elitu bh. košarke

Boris Džidić: Čapljina zaslužuje stabilnog premijerligaša

HKK Čapljina se vratila u košarkašku Premijer Ligu Bosne i Hercegovine nakon što je prije dva dana savladala HKK Posušje u finalnoj seriji KSHB rezultatom 3:1.

Autor ovog velikog uspjeha, uz igrače, trener je Boris Džidić koji je donedavno sjedio na izborničkoj fotelji U-18 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Za SportSport.ba Džidić je govorio kakve su nevolje pratile čapljinske košarkaše u protekloj sezoni i kako su se uopće uspjeli domoći plasmana u Premier ligu u koji je ruku na srce malo tko vjerovao.

"Moram prvo reći da sam jako ponosan na ovu sezonu, koja je bila izuzetno teška ali na kraju i izuzetno uspješna". - počeo je Džidić priču o ovom fantastičnom rezultatu i nadodao:


"Klub je kasno krenuo sa organizacijom sezone, omladinski pogon praktički nije postojao, par seniorskih igrača je otišlo i mene po dolasku na prvom treningu su zatekla samo petorica igrača.
Morali smo brzo reagirati i u hodu smo riješavali igračku križaljku i sprovodili kakve takve pripreme".


"Zadnjih godina Čapljina je bila van ozbiljnih košarkaških priča pa je bilo jako teško dovesti igrače, čak i mlađe. Tu moram naglasiti da smo od Zrinjskog dobili dva mlada igrača na posudbu te smo doveli Milana Lužaića i sa par domaćih momaka sastavili kakav takav roster i krenuli u sezonu". - kazao je Džidić.


"Sezona je, malo je reći, bila turbolentna. Osim tih sportskih problema imali smo i drugih stvari koji su utjecali na ekipu.U tom periodu se našem kapetanu Branislavu Radaku desila velika tragedija gdje su mu poginula oba roditelja, što je bio ogroman šok za sve nas u klubu. Moram naglasiti da se unatoč toj tragediji jako brzo stavio na raspolaganje momčadi i bio naš vođa na terenu i van njega", a imali smo i već dobro poznatu situaciju gdje smo opljačkani od strane migranata. - rekao je trener Čapljine o tragediji koja je pogodila njegovog igrača, te nemilom događaju kada su njegovi košarkaši pokradeni za vrijeme treninga..

"Na polusezoni smo ostali bez najboljeg igrača Lužaića a došli su nam iz Zrinjskog na posudbu mladi igrači Zlomislić i Pajić te nešto stariji Petrić te smo vratili dva mlada čapljinca, Obradovića i Ivankovića. Tu se vidjelo odmah da ćemo biti puno kvalitetniji u drugom dijelu i da ćemo se boriti za visok plasman".

"Naporno smo radili i zaostatak iz prvog dijela za vodećima smo sustigli i završili kao drugi u regularnom dijelu. U play offu smo imali dosta oscilacija ali ekipa koja u doigravanju ne izgubi ni jednu utakmicu u gostima, valjda zaslužuje da bude prvak. Iako nas nitko kroz sezonu nije vidio na postolju, mi smo na kraju postali prvaci. Pogotovo to dobija na težini kad se zna da smo tu bili daleko najmlađa momčad sa prosjekom od 21 godinom, te što smo finalnu seriju igrali bez jako bitnog igrača Milanovića, koji se ozljedio u polufinalu".


"Ispred nas je sad u svakom slučaju radno ljeto. Koliko imam informacije, Čapljina je jako zagrijana da opet ima premierligaša ali na jednim zdravijim temeljima bez velikog trošenja novca i nerealnih proračuna, koje je skoro ugasilo klub prije par godina. Preko ljeta ide velika obnova čapljinske dvorane za još bolje uvjete".


"Omladinski pogon kreće novim putem i mislim da će na čelu sa gosp.Mariom Jerkićem za 4-5 godina Čapljina ponovo izbacivati svoje vrhunske mlade igrače kao što je to bio slučaj u prošlosti. Do tada je na nama da premostimo tih par godina sa kvalitetnim mladim igračima iz Hercegovine, BiH i regije, koji da se ne lažemo sve manje i manje dobijaju šansu u Premier ligi. Ali to je neka druga tema".

Potražite više informacija na temu 1. liga HB:

"Čapljina ima uvjete, ima tradiciju, ima navijače i zaslužuje da bude jedan stabilan premierligaš na duge staze. Mi smo iznijeli ovu prvu, najtežu godinu, sad ne smijemo stati, nego još jače raditi i onda Čapljinci ne trebaju brinuti za budućnost košarke u svom gradu". - kazao je Boris Džidić povodom povratka Čapljine u elitni rang bh. košarke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi