Kyrie i co. nastavili nevjerovatan niz pobjeda

Pali i Booklyn Netsi

Kyrie i co. nastavili nevjerovatan niz pobjeda

Košarkaši Boston Celticsa ostvarili su večeras i 13. pobjedu u nizu u NBA lgii. Kyrie Irving i kompanija večeras su slavili na gostovanju kod Brooklyn Netsa sa 109:102. 

Susret je dobro počeo za Celticse koji su preuzeli vodstvo kod rezultata 3:2 i nisu ga ispuštali do kraja prve dionice, a njihova prednost je rasla do 13 poena razlike. 

Ipak, Netsi su odigrali sjajnu drugu četvrtinu u kojoj su ubacili 31 poen i istopili su prednost gostiju pa se na odmor otišlo pri rezultatu 52:52.

U trećoj četvrtini se igralo koš za koš sve do sredine te dionice, a onda su se Celticsi ponovo razigrali i došli do prednosti od 13 razlike, a na kraju dionice rezultat je glasio 90:71 u korist gostiju. 

Brooklyn se nije predavao i na početku posljednje četvrtine usijevaju istopiti prednost Bostona na samo jedan poen razlike, ali ipak je to bilo sve što su učinili i do kraja susreta je Boston ubacio u brzinu više i stigao do zaslužene pobjede.

Do trijumfa ih je vodio sjajni Kyrie Irving sa 25 poena, dok je Marcus Morris dodao četiri poena manje. Kod domaćih Joe Harris je imao 19 koševa, a Rondea Hollis-Jefferson 16.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi