U prvom meču navijačima pokazivao "srednjak", u drugom se iftario usred meča

Velika NBA zvijezda

U prvom meču navijačima pokazivao "srednjak", u drugom se iftario usred meča

A. Čaušević

Odigrana su još tri meča NBA play-offa.

Netsi su igrali fantastične prve tri dionice, imali su su i prednost da bi se potpuno pali u odlučujućoj četvrtini koju su izgubili 29:17.

Najefikasniji pojedinac meča bio je Kevin Durant koji je postigao 27 poena peona za goste, dok je kod domaćih najraspoloženiji sa 22 bio Jylen Brown. Jason Tatum je upisao novi double-double od 19 poena i 10 skokova.

Dosta pažnje u TD Gardenu je opet privukao Kyrie Irving koji se iftario u sred utakmice što su zabilježile i kamere. Meč je završio sa skromnih 10 poena.

U prvom meču Irving je imao verbalni sukob s navijačima tako što im je pokazivao ''srednji prst'' zbog čega je kažnjen sa 50.000 dolara.

Ipak, u drugom je odlučio da bude smireniji te je postio u vrijeme kada se igrala utakmica. Poznato je da je sjajni košarkaš prošle godine prešao na islam.

Na druga dva meča pobjede su slavili gosti. Toronto Raptorsi i Philadelphia 76ersi su igrali produžetak, a konačan rezultat bio je 101:104.

Na krilima Joela Embiida (33 poena i 13 skokova) 76ersi su sada na 3:0 i već jednom nogom su polufinalu Istoka.

Za blago iznenađenje pobrinuli su se Chicago Bullsi koji su u gostima pobijedili Milwaukke Buckse 110:114 te je sada 1:1 u duelu ove dvije franšize.

Demar Derozan sa 41 poenom je bio nezaustavljiv za domeće kod kojih se istakao ko drugi nego Giannis Antetokoumpo sa 33 poena i 18 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi